Zoeken

Imperium Michel Ohayon stort in

22 februari 2023 - 10:00 - Economie

©

Het zakenimperium van Michel Ohayon, een in Casablanca geboren vastgoedmagnaat die vooral actief is in Frankrijk en Israël, stort in. Dit blijkt uit de ondercuratelestelling of faillissement van meerdere van zijn bedrijven.

Michel Ohayon ziet bijna machteloos toe hoe zijn imperium instort. Van ’redder van achteruitgaande merken’ in 2018 is hij veranderd in een zakenman op zoek naar stabiliteit. Dat jaar kocht hij La Grande Récré, Camaïeu, Go Sport, Gap en Galeries Lafayette, en stond hij op de 104e plaats in de ranglijst van de rijkste mensen van Frankrijk van het tijdschrift Challenges, met een vermogen van 1,1 miljard euro.

Lees ook: Fortuin miljardair Othman Benjelloun sterk gesmolten

Vandaag de dag kunnen zijn bedrijven hun schulden niet meer betalen. Als gevolg hiervan is Camaïeu in september 2022 failliet verklaard. Sinds januari staan La Grande Récré, het Trianon Palace en het Grand Hôtel de Bordeaux onder bescherming van de rechtbank van koophandel in Bordeaux, meldt RMC. Go Sport is in reorganisatie. Sinds vorige week zijn ook de Galeries Lafayette onderworpen aan een reorganisatie. Gap en Café Legal staan vermoedelijk hetzelfde lot te wachten. De instorting van het vastgoedimperium van de autodidactische zestiger zal hun baan kosten aan duizenden werknemers.

Bladna.nl