Zoeken

Azzedine en Ayoub redden oude vrouw tijdens overstromingen in België

21 juli 2021 - 16:00 - Wereld

©

Naast alle tragedies die zich afgelopen donderdag tijdens de overstroming in het Belgische Verviers hebben afgespeeld, waren er ook de heldendaden. Eén van hen ging uit van drie jonge mannen die een bejaarde vrouw hebben gered, die tot haar nek in het water stond in haar woning.

In Verviers wisten drie jonge mannen op donderdag 15 juli een oudere vrouw uit haar volledig ondergelopen huis te redden. Uitgerust met een hamer kwamen ze de vrouw te hulp die vastzat in haar huis, verrast door de plotselinge stijging van het waterpeil. Sindsdien zijn de beelden de wereld rondgegaan.

Lees ook: Buren redden gezin uit brandend pand in Nador (Video)

Zonder hun daadkracht was het wellicht fout afgelopen, schrijft VRT Nieuws. "Het water was koud, ik had pijn, maar ik had geen keuze", zegt Azzedine Kherchouch. "Ik vergat alles en ben de muur beginnen af te breken om de vrouw te redden."

"Toen we haar droegen, hielp ze ons niet eens, ze liet zich gewoon gaan," herinnert Ayoub Kherchouch zich. Ik denk dat we echt op het juiste moment zijn gekomen."

Het water heeft alles vernietigd in de buurt. De bejaarde vrouw heeft sindsdien onderdak gevonden bij haar partner. En de kleine groep blijft van hun kant een handje toesteken en redden wat er te redden valt. De buurt is hen enorm dankbaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team