Zoeken

MNM-stem Imane Boudadi over vooroordelen, authenticiteit en geluk

2 maart 2024 - 15:30 - Cultuur

©

In een interview met Billie deelt de Belgisch Marokkaanse MNM-radiostem Imane Boudadi enkele waardevolle levenslessen. Ze benadrukt het belang van zelfvertrouwen, authenticiteit en omgaan met negatieve reacties.

Imane Boudadi leerde van haar stemcoach dat je meer impact hebt wanneer je gelooft in wat je zegt. Ze beseft dat niet iedereen haar mening zal waarderen, maar ze laat zich niet meer leiden door angst om te mishagen. “Je kunt niet iedereen pleasen. Het heeft een tijdje geduurd vooraleer dat tot mij doordrong. Vroeger had ik eerder de neiging om me te excuseren voor sommige uitspraken. Maar nu besef ik maar al te goed dat niet alles wat je zegt, door iedereen gewaardeerd zal worden. Ondertussen heb ik daar vrede mee. Ik heb het geluk dat bij de VRT de logopediste die mij begeleidt, mij ook aanmoedigt om met nog meer kracht en durf te spreken. Haar advies werkt. Want hoe meer jij zelf gelooft in wat jij zegt, hoe meer jij geloofd zult worden.”

Lees ook: Meryem El Mandoudi stopt als presentatrice jeugdjournaal

De jonge presentatrice haalt kracht uit haar West-Vlaamse roots en Marokkaanse identiteit, ondanks de vooroordelen die ze soms ervaart. Radio ziet ze als een verbindend medium en ze streeft ernaar om haar luisteraars te betrekken. "Radio werkt verbindend. Dat is het mooie aan het medium. Het brengt mensen samen. Je wil de luisteraar zoveel mogelijk betrekken, zodat het echt haar/zijn programma wordt. Dat verbindende karakter van radio heeft voor mij iets magisch. Zelf ben ik daar heel gevoelig voor. Waarschijnlijk heeft dat te maken met mijn West-Vlaamse roots en Marokkaanse naam. Op school werkte mijn naam niet altijd even verbindend. Het deed me regelmatig als een buitenstaander voelen. Daar heb je meteen de reden waarom ik zo graag wil dat mensen zich verbonden voelen."

Imane Boudadi pleit voor meer zelfexperimentatie en het doorbreken van patronen. Ze waardeert authenticiteit en openheid in relaties en beschrijft haar grootouders als een inspirerend koppel. “Als ik naar mijn grootouders kijk, zie ik pure liefde. Zij zijn allebei zeventigers. Ik kan niet anders dan hen als een koppel zien. De liefdevolle manier waarop zij met elkaar omgaan, de tederheid waarmee zij elkaars lastigheden toelaten, de ruimte die zij elkaar geven om zichzelf te zijn, ik vind het prachtig om daar getuige van te mogen zijn. Ze zijn perfect met elkaar in sync. En toch zijn zij twee verschillende persoonlijkheden. Maar het is net dat anders zijn dat het cement van hun relatie vormt en hen al jaren bij elkaar houdt. Voor mij zijn ze het perfecte rolmodel van het koppel dat ik ooit met iemand wil vormen.”

Lees ook: Danira Boukhriss stralend zwanger op première ’Alter ego’

Geluk vindt Imane Boudadi in kleine momenten, zoals tijdens een zonovergoten middag in Malaga. Ze beseft dat je geluk zelf in de hand moet nemen en dat liefde voortdurende inspanning vereist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team