Zoeken

Illegale vleeshandel ontmaskerd na vondst resten ezel in Meknes

1 februari 2024 - 20:00 - Marokko

©

In Meknes is verontwaardiging ontstaan na de ontdekking van de resten van een ezel, inclusief de kop, afgelopen zaterdag in El Fakharine. Lokale autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de zaak.

Op sociale media circuleren diverse berichten waarin wordt gesuggereerd dat de ezel zou zijn geslacht en het vlees illegaal verkocht aan uitbaters van snackbars of straatverkopers van sandwiches. Deze praktijken zijn niet nieuw schrijft Assabah, dat herinnert aan eerdere vondsten bij het Lalla Al Jamila kerkhof enkele maanden geleden, die eveneens voor beroering zorgden in de regio.

Lees ook: Ezelvlees op borden inwoners Fez

Maatschappelijke organisaties uiten hun zorgen dat het vlees van clandestien geslachte dieren wordt gebruikt in de productie van sandwiches, gehakt, merguez en worstjes die in sommige snackbars worden verkocht, als vervanging voor kip-, kalkoen- of rundvlees.

Lees ook: Marokko: geruchten over verkoop ezelvlees in Fnideq

De ontdekking heeft de autoriteiten en veiligheidsdiensten van Meknes in staat van paraatheid gebracht. De resten van de ezel zijn door veterinaire diensten opgehaald voor nader onderzoek. De politie voert het onderzoek uit om meer duidelijkheid te krijgen over deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team