Zoeken

Marokko: geruchten over verkoop ezelvlees in Fnideq

31 mei 2023 - 12:00 - Marokko

©

De geruchten over de verkoop van ezelvlees in bepaalde slagerijen in Fnideq zijn vals, zo meldt een gezamenlijke controlecommissie na een onderzoek.

"De via sociale media verspreide informatie is vals", aldus het gezamenlijke controlecomité onder leiding van de plaatselijke autoriteiten, bestaande uit de gendarmerie en alle betrokken diensten (de Marokkaanse warenautoriteit ONSSA, hygiëne, en andere). Ze voerden een onderzoek naar de oorsprong van de op sociale media geplaatste video, waarop het hoofd van een ezel en de rest van zijn organen te zien zijn, in een bos aan de rand van Belyounech, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marokko: controle op handel in ezel- en hondenvlees is een hoofdpijndossier

De leden van deze commissie voerden onaangekondigde inspecties uit bij alle slagerijen in Fnideq en vonden geen vlees van onbekende oorsprong. "Alles wat via de WhatsApp-applicatie als voicemail op grote schaal is verspreid is slechts een kwaadaardig gerucht. Er moet ook aan worden herinnerd dat alles wat aan de consument wordt aangeboden voortdurend wordt gecontroleerd volgens de geldende criteria", aldus een verklaring van de commissie.

Lees ook: Twee ton bedorven vlees in beslag genomen in Tanger

Dergelijke geruchten worden systematisch aan de vooravond van elk toeristisch seizoen in de noordelijke steden verspreid, merkt Al Akhbar op. De krant dringt er bij de betrokken gemeentebesturen op aan maatregelen te nemen om een einde te maken aan deze kwaadaardige geruchten, zoals het aanspannen van gerechtelijke procedures tegen de daders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team