Zoeken

Illegale schapenslachterij opgerold in Gelderland

23 juli 2021 - 15:00 - Wereld

©

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben dinsdag een illegale slachterij opgerold in een schuur bij een melkveehouder in de provincie Gelderland.

De NVWA kwam de illegale slachterij in Gelderland op het spoor dankzij een anonieme melding. Samen met de politie en de Omgevingsdienst Rivierenland zijn de verdachten dinsdagochtend op heterdaad betrapt. Er waren inmiddels al vijf schapen geslacht. De NVWA kon achttien schapen redden.

Het islamitisch slachten van dieren is in Nederland enkel toegestaan onder toezicht van de NVWA en in erkende slachthuizen. Tijdens Eid ul-Adha worden er extra controles uitgevoerd. Er staan zware sancties op het illegaal slachten van dieren. De maximale celstraf is zes jaar en de maximale boete 87.000 euro, schrijft NOS.

De NVWA gaf dit jaar toestemming aan 47 slachthuizen om dieren te slachten tijdens het Offerfeest. Er moet in alle slachthuizen een verplicht toezicht aanwezig zijn van dierenartsen, die kunnen ingrijpen als de regels niet worden nageleefd.

Bladna.nl