Zoeken

Marokkaans-Nederlandse eigenaars kinderdagverblijf doen aangifte tegen fiscus

1 mei 2021 - 15:40 - Wereld

©

Het Rotterdamse kinderdagverblijf Het Randstadje doet aangifte tegen drie medewerkers van de Belastingdienst vanwege knevelarij. Ze beschuldigen de ambtenaren van het bewust innen van geld, waarvan ze weten dat het onterecht is.

De familie Ben Addi begon in 2012 met een succesvol kinderdagverblijf en heeft inmiddels twee vestigingen in de havenstad. Maar het kinderdagverblijf staat op een soort zwarte lijst van de Belastingdienst, schrijft RTL Nieuws.

De eigenaren en het bedrijf werden zonder dat zij het wisten gezien als fraudeurs. "Totdat wij in 2015 zonder enige aanleiding meerdere controles van de Belastingdienst kregen. Het werd nog erger nadat wij met een fraudelabel werden geconfronteerd en dat ook ouders gedupeerd werden door de illegale fraudejacht van de Belastingdienst", zegt de Marokkaans-Nederlandse Loubna Ben Addi.

De Ben Addi’s dienden een klacht in wegens discriminatie omdat zij er van overtuigd zijn dat zijn dat ze omwille van hun Marokkaans-Nederlandse afkomst op de lijst staan. RTL Nieuws schrijft dat dit voor zover bekend de eerste gerichte aangifte is tegen ambtenaren wegens knevelarij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team