Zoeken

Machtige drugsbaron gearresteerd in Marokko

15 januari 2024 - 23:00 - Marokko

©

Een machtige drugsbaron is in Marokko gearresteerd na meerdere nationale opsporingsbevelen voor bezit, handel en distributie van drugs, uitgevaardigd door de Koninklijke Gendarmerie en de veiligheidsdiensten van Ben Slimane.

In de nacht van zaterdag 13 januari heeft de Koninklijke Gendarmerie van Ben Slimane een drugsdealer gearresteerd tegen wie meerdere nationale arrestatiebevelen waren uitgegeven voor bezit, handel en distributie van drugs. De arrestatie vond plaats in het bos van Ain Tizgha.

Lees ook: Marokko: drugsdealende gendarmes gearresteerd in Skhirat

De drugsdealer werd betrapt met 100 kilogram cannabis, 30 kilogram tabaksbladeren en 1 kilogram chira. De gendarmes hebben ook steekwapens en twee waarschijnlijk gestolen motorfietsen met vervalste serienummers in beslag genomen.

De verdachte, beschouwd als een van de grootste drugsdealers in de regio, werd al geruime tijd gevolgd door de Koninklijke Gendarmerie van Ben Slimane. Hij slaagde er echter telkens in om te ontsnappen dankzij een netwerk van informanten, voorzorgsmaatregelen en vreemden die in zijn buurt kwamen niet te vertrouwen.

Lees ook: Europese Marokkanen betrapt met drugs bij Bab Sebta

In afwachting van zijn verschijning voor de rechtbank is de verdachte in voorlopige hechtenis genomen op instructie van de rechtbank van eerste aanleg in Ben Slimane.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team