Zoeken

HSL is een vorm van corruptie

5 april 2012 - 13:00 - Economie

©

De Marokkaanse hogesnelheidslijn (HSL) is een vorm van corruptie volgens Abdelhadi Khairat, lid van het Politbureau van de Socialistische USFP.

De politicus is van mening dat in plaats van een HSL, Marokko er beter aan zou hebben gedaan wegen te bouwen in de bergen om de afgelegen gebieden te openen. "Waarom een HSL terwijl de snelwegen leeg zijn, met enkel schorpioenen als weggebruikers in Rhamna?", aldus Khairat.

Op een bijeenkomst van de USFP-jeugd in Settat, legde Abdelhadi Khairat uit dat "de steengroefeigenaren in deze regio criminele bendes vormen" die de infrastructuur van de provincie vernietigen en de ecologische evenwicht van de Oum Rabiaa rivier bedrijgen, meldt bladi.net.

De USFP-lid is niet de enige die openlijk kritiek uit op de Hogesnelheidslijn. Voor de Marokkaans-joodse activist Sion Assidon, heeft Marokko geen HSL nodig omdat deze de toekomst van komende generaties in gevaar brengen. Lahcen Daoudi, huidige minister van Hoger Onderwijs, had (voordat hij werd benoemd tot minister) de Marokkaanse HSL een katastrofisch project genoemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team