Zoeken

Lahcen Daoudi: "Marokkaanse HSL is catastrofe"

23 december 2011 - 09:30 - Economie

©

Het TGV-project in Marokko zal mogelijk worden uitgesteld tot 2020 of 2025 om te vermijden dat het budget van de staatsinvesteringen uitgeput raakt, aldus PJD-parlementariër en mogelijke nieuwe minister van Transport Lahcen Daoudi.

In een speech op een economisch seminar georganiseerd door een privéschool in Rabat, zei Lahcen Daoudi dat het uitstel van het project afhing van de steun van de Golfstaten die mogelijk zullen stijgen naar 400 miljoen dollar.

De Marokkaanse TGV, aan de Franse Alstom toegekend, zorgt voor een sterke controverse in Marokko door de manier waarop het wordt gefinancierd en zijn prijs, geschat op 33 miljard dirham.

Daoudi is van mening dat deze investering catastrofistisch is voor een land waar de bevolking nog steeds in het Atlasgebergte in prehistorische omstandigheden leeft. Er zijn twee Marokko’s, die van de TGV en die waar de mensen niet eens beschikken over de meest elementaire levensmiddelen.

De bouw van de TGV-lijn werd door koning Mohammed VI en de Franse president Nicolas Sarkozy gelanceerd in september. Zijn indienstneming tussen Tangier en Casablanca wordt verwacht in 2015.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team