Zoeken

Nieuwe The Marvels-film deels opgenomen in Marokko

24 september 2023 - 13:00 - Cultuur

©

De productie van Marvel Studios’ nieuwe film, "The Marvels", heeft naar verluidt een indrukwekkende 275 miljoen dollar gekost. Een deel van de opnames vond plaats in Marokko.

Volgens Forbes zou Marvel studio, geleid door Kevin Feige, 275 miljoen dollar hebben geïnvesteerd in de productie van de nieuwe Marvel-film. Dat is 100 miljoen dollar meer dan de vorige Marvel-film die 175 miljoen dollar kostte.

Lees ook: Marvel-film "Blade" in Marokko opgenomen

De hoge productiekosten voor deze film komen volgens Cinemas comics door verschillende factoren. Ten eerste maakt de film deel uit van de verhaallijn van Captain Marvel en WandaVision, twee succesvolle Marvel films en series. Daarnaast introduceert de film nieuwe personages zoals Kamala Khan en Monica Rambeau. Bovendien werd het gefilmd in verschillende landen, waaronder Marokko, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

De totale kosten voor de film zullen de 300 miljoen dollar overschrijden als de marketing- en advertentiekosten worden meegerekend. Van de 275 miljoen dollar die aan de productie zijn besteed, heeft Marvel 219,8 miljoen dollar betaald en een subsidie van 55 miljoen dollar ontvangen van het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook: Adil en Bilall gingen door het vuur voor Ms. Marvel

The Marvels is ondanks dit bedrag niet de duurste film van Marvel Studios. Die eer gaat naar Avengers: Endgame, met productiekosten van 356 miljoen dollar. Superheldenfilms vereisen vaak complexe special effecten, wat de hoge productiekosten verklaart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team