Zoeken

Onbetaalbare vakantie door dure boottickets Spanje-Marokko

18 juni 2024 - 13:50 - Marokko

©

De prijzen voor ferrytickets tussen Spanje en Marokko zijn de afgelopen weken fors gestegen. Marokkanen uit Europa, die hun zomervakantie in Marokko willen doorbrengen, uiten hierover hun ongenoegen.

De rederijen hebben de ticketprijzen verhoogd met het argument van de gestegen brandstofprijzen. Op dit moment kost de overtocht van de haven van Tarifa in Spanje naar Tanger in Marokko tussen de 250 en 300 euro. Deze tarieven worden te hoog geacht door veel Marokkanen die in het buitenland wonen en van plan zijn om tijdens de Operatie Marhaba de oversteek te maken naar Marokko.

Lees ook: Vliegtuig- en boottickets: Marokkaanse diaspora in impasse door hoge prijzen

Parlementsleden van de oppositie hebben het ministerie van Transport hierover ondervraagd en de autoriteiten opgeroepen om met de rederijen te onderhandelen over een oplossing voor deze voortdurende prijsstijgingen. Zo zou de Marokkaanse diaspora, die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van het koninkrijk, zonder problemen naar Marokko kunnen reizen voor hun vakantie en vervolgens naar hun woonland kunnen terugkeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team