Zoeken

25% korting op boottickets voor wereld-Marokkanen?

5 juli 2023 - 21:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Sinds de start van Operatie Marhaba is een toename van 28% van het aantal aankomsten van Marokkanen die in het buitenland wonen waargenomen, volgens een verklaring van minister Mohamed Abdeljalil van Transport en Logistiek in het parlement. Hij reageerde ook op de prijsverhoging van boottickets.

Volgens de minister is de stijging van de aankomsten voornamelijk te danken aan Eid ul-Adha. Hij verzekerde dat de zomeroperatie, die begin juni werd gelanceerd op instructie van Koning Mohammed VI, onder tevredenstellende omstandigheden verloopt dankzij de inspanningen van alle betrokken partijen.

Lees ook: Hoge prijs boottickets zorgt voor onvrede bij Marokkaanse diaspora

Het ministerie benadrukt dat Marokko dit jaar 32 boten heeft gemobiliseerd om de oversteek te verzekeren op 12 zeeroutes die de Marokkaanse havens verbinden met die van Spanje, Frankrijk en Italië. In totaal zijn 538 wekelijkse rotaties gepland, met een totale capaciteit van 501.000 passagiers en 136.000 voertuigen.

Lees ook: Marhaba 2023: 538 wekelijkse bootovertochten verwacht

Abdeljalil sprak ook over de aanzienlijke stijging van de ticketprijzen in vergelijking met 2019. Volgens de bewindsman is dat voornamelijk te wijten aan de inflatie. Hij verzekerde dat hij zowel nationale als buitenlandse rederijen heeft gevraagd om hun tarieven tijdens Marhaba 2023 te verlagen. Volgens de minister zijn er dan ook kortingen tot 25% toegekend. Deze kortingen werden echter noch ter plaatse, noch door onze Franse versie bladi.net geïnterviewde wereld-Marokkanen waargenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team