Zoeken

Nasser Zefzafi neemt afstand van leiderschap Hirak-beweging

24 april 2021 - 17:40 - Marokko

©

Het besluit van de leider van de Riffijnse Hirak-beweging, Nasser Zefzafi, om afstand te nemen van het leiderschap van de Hirak, heeft veel mensen in Marokko verbaasd. Afgelopen donderdag publiceerde zijn vader, Ahmed Zefzafi, een Facebookpost waarin zijn zoon het nieuws bekend maakte.

De website Hespress meldt dat op donderdag 22 april 2021 via de Facebookpagina van zijn vader bekend werd gemaakt dat Nasser Zefzafi afstand neemt van het leiderschap van de Hirak-beweging in de Rif. Zefzafi zit op dit moment in een gevangenis in Tanger een gevangenisstraf van 20 jaar uit voor "samenzwering om de staat te ondermijnen." Vanuit zijn cel heeft hij zijn hart gelucht bij zijn vader Ahmed Zefzafi.

"Ik nam de verantwoordelijkheid van activist van de Rif-beweging meer dan vier jaar op me, en ik wilde mijn landgenoten graag zien als een compact en verenigd lichaam en niet als vijanden van de Hirak-beweging", zegt Zefzafi. "Mijn dromen verdwenen en ik werd geconfronteerd met de strijd van onwetendheid (jahiliya) die er nooit had mogen zijn, ware het niet voor de verraderlijke bedoelingen van degenen die geobsedeerd zijn door leiderschap, roem, gevangenschap en zelf-verering. De beweging miste een historische kans."

Over het afstand nemen van het leiderschap van de beweging zegt Zefzafi: "Dus ik doe een stap achteruit en laat het veld open voor anderen, zodat ze kunnen slagen waar ik heb gefaald." Ook bedankte hij iedereen die hem tot dusver heeft gesteund. Hij besloot met de woorden "onze weg, die van vrijheid, zal blijven".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team