Zoeken

Vier gevangenen Hirak Rif in hongerstaking

17 februari 2021 - 10:40 - Marokko

©

Na Nasser Zefzafi en een andere Hirak-activist, hebben vier andere figuren van de protestbeweging besloten om in hongerstaking te gaan. Ahmed Zefzafi, de vader van de leider van de Hirak, heeft dat maandag op Facebook bekendgemaakt.

Mohamed El Haki, die in Larache zijn gevangenisstraf uitzit, Zakari Adhchour en Samir Aghid in de gevangenis van Berkane en Nabil Ahamjik, die in Oujda vastzit, zijn allen een hongerstaking begonnen om tegen hun detentieomstandigheden te protesteren.

Een delegatie van de gevangenisadministratie DGAPR had zaterdag al laten weten dat Nasser Zefzafi en Mohamed Jelloul, de directie van de gevangenis Tanger 2 op de hoogte hadden gebracht van hun besluit om in hongerstaking te gaan. Beiden protesteren tegen hun "ongerechtvaardigde opsluiting".

Enkele weken geleden waren de zes hoofdverdachten van de Hirak in dezelfde gevangenis al in conflict geraakt met de gevangenisdirectie. Volgens Ahmed Zefzafi volgde dit conflict op het besluit van de directie om de Hirak-gevangenen te verbieden om tijdens bezoeken van familieleden over andere onderwerpen te spreken dan familiale aangelegenheden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team