Zoeken

Hof van assisen wil Farid Kharkhach niet vrijlaten

18 december 2021 - 12:00 - Wereld

©

De advocaten van de Belgisch-Marokkaanse terreurverdachte Farid Kharkhach, hebben om zijn vrijlating gevraagd omdat hij in mensonwaardige omstandigheden zou worden vastgehouden en er geen vluchtgevaar is. Daarnaast zou de gezondheid van Kharkhach erg slecht zijn. Het speciale hof van Assisen dat zich in Parijs buigt over de aanslagen van november 2015, heeft die aanvraag donderdag verworpen.

De verdediging van Farid Kharkhach heeft dinsdag op het assisenproces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, gevraagd om zijn vrijlating. Advocaten Marie Lefrancq en Fanny Vial voerden aan dat hun cliënt niet geradicaliseerd was en er ook geen vluchtgevaar bestond. Daarnaast zou Kharkhach, die onwel werd tijdens de eerste procesdag, aan een depressie leiden. Ze lieten ook foto’s van kakkerlakken in zijn cel zien om de "mensonwaardige" omstandigheden van zijn opsluiting aan te tonen.

Lees ook: Salah Abdeslam kost vermogen aan Franse staat

Voorzitter Jean-Louis Périès, weigerde het verzoek. Volgens hem zou de vrijlating van één van de verdachten "het goede verloop van het proces en de zoektocht naar de waarheid" kunnen schaden. Farid Kharkhach gaf daarnaast ook verschillende versies aan de rechercheurs, betwist de beschuldiging van vervalsing en zijn er omwille van zijn dubbele nationaliteit, te weinig garanties dat hij voor de rechter zal verschijnen, schrijft Belga.

Lees ook: Documentaire over het leven van terrorist Salah Abdeslam

Kharkhach wordt ervan beschuldigd valse identiteitskaarten te hebben verstrekt aan de zelfmoordenaars van 13 november. Hij werd geboren in Marokko en ging op zijn 15e bij zijn broer in België wonen. Hij is afgestudeerd in informatica en management. Hij werkte als postbode, aircotechnicus, uitzendkracht bij een schoonmaakbedrijf, een drukkerij en richtte vervolgens een garagebedrijf op dat failliet ging. Hij vertelde de rechercheurs dat hij depressief was en een niet praktiserend moslim is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team