Zoeken

Hoe verkreeg drugscrimineel "de Algerijn" de Marokkaanse nationaliteit?

24 december 2023 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de manier waarop de beruchte drugscrimineel Mohammed Reda C., beter bekend als ’De Algerijn’, de Marokkaanse nationaliteit heeft verkregen.

Er is een vermoeden van fraude, wat de deur zou kunnen openen voor zijn uitlevering aan België, waar hij nog 19 jaar gevangenisstraf moet uitzitten voor diverse zware misdrijven, waaronder drugssmokkel en granaataanslagen.

Lees ook: Drugscrimineel "De Algerijn" in Marokko gearresteerd na veroordeling in België

Mohammed Reda C. vluchtte in 2020 naar Dubai na aan een ontvoering door Franse criminelen te zijn ontsnapt. Hij werd later gearresteerd in Marokko. Doordat hij de Marokkaanse nationaliteit wist te verkrijgen kon hij niet worden uitgeleverd aan België, dat om zijn uitlevering had gevraagd. In december werd hij echter opnieuw gearresteerd in Marrakech, mogelijk door diplomatieke druk van België om de door hem in België opgelopen straffen in Marokko uit te zitten.

Lees ook: "De Algerijn" ontsnapte aan uitlevering door Marokkaanse nationaliteit aan te vragen

Het onderzoek naar de legitimiteit van zijn Marokkaanse nationaliteit kan cruciaal zijn voor zijn juridische toekomst. Als blijkt dat er fraude in het spel was, kan hij zijn Marokkaanse nationaliteit verliezen en als Algerijn worden uitgeleverd aan België om daar zijn straf uit te zitten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team