Zoeken

Dierentuin van Rabat presenteert Atlasleeuw-welpjes (video)

5 februari 2022 - 11:40 - Marokko

©

Zo’n vier maanden geleden werden er in de dierentuin van Rabat vijf nieuwe welpen van de Atlasleeuw geboren. Ze behoren tot een soort die in het wild is uitgestorven. Ze voegen zich bij de 29 leeuwen die al leven in het gebied van 25 hectare.

De twee Atlas leeuwinnen die in november 2021 zijn bevallen van de vijf welpen heten Rosy en Tazyka. De welpen verblijven samen met hun moeders in het leeuwenverblijf, waar ze door het grote publiek bewonderd kunnen worden. De gewenning aan hun nieuwe omgeving wordt verzekerd door een team van ervaren dierenartsen. Volgens één van de verantwoordelijken in de dierentuin, is de uitbreiding van de familie van de Atlas leeuwen met vijf welpen een bron van trots voor het hele team, meldt SNRTnews.

Lees ook: Uitzonderlijk: zeldzame Atlasleeuwen geboren (video)

"De Atlasleeuw wordt beschouwd als één van de belangrijkste leeuwensoorten. Momenteel hebben wij er 34, waardoor wij in het Nationaal Zoölogisch Park van Rabat, het belangrijkste reservoir van Atlasleeuwen op internationale schaal zijn", zegt de manager verheugd.

De zoölogische tuin van Rabat zorgt voor de regelmatige reproductie van de kern van meer dan dertig leeuwen om de diersoort te beschermen. Het park heeft een uitgebreid beschermingsprogramma. "Dat gaat om de verbetering van het welzijn van de dieren, de rationalisering van hun voortplanting en het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek met het oog op een betere valorisatie van de Atlasleeuw".

Lees ook: Dierentuin Rabat verwelkomt twee tijgers

Zodra ze bezoek mogen ontvangen stroomt de dierentuin vol. Onder de bezoekers bevinden zich ook nieuwsgierige studenten die in groten getale komen om de nieuwe generatie welpen te zien. Allen zijn het eens over het belang van de bescherming van deze bedreigde diersoort. De laatste Atlasleeuw werd in 1942 in het wild gezien, in de regio van Tizi n’Tichka.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team