Zoeken

Hijabi supermodel Halima Aden, subliem voor Vogue Arabia in Marokko (foto’s)

10 mei 2023 - 11:00 - Cultuur

©

Halima Aden, het eerste hijabi supermodel, maakt een comeback in de modewereld. Ze poseerde onlangs voor het tijdschrift Vogue Arabia in de noord-Marokkaanse stad Chefchaouen.

Na een stop van drie jaar keert supermodel Halima Aden terug in de schijnwerpers op vier covers van Vogue Arabia van mei 2022. In het nummer reflecteert het eerste hijabi supermodel over haar ervaring als vluchteling, haar aankondiging in 2020 om de mode-industrie te verlaten, haar jeugd in het Kakuma-kamp in Kenia en haar comeback in de modewereld, meldt Bella Naija. Ze schittert op de foto’s genomen in Chefchaouen, Marokko.

Lees ook: Eerste mannequin met hijab stopt met modellenwerk

Op de eerste cover ziet Halima er prachtig uit in een gebreide Chanel-jurk met ruches en klokkende mouwen. De ster combineert de look met een zwarte hoofddoek, een bijpassende coltrui en bungelende blauwe oorbellen. Op de volgende cover gaat ze voor een monochrome blauwe look en op de derde draagt Halima een witte trui en rok, aangevuld met een hoofddoek en pumps. Op de vierde cover ziet ze er prachtig uit in de sculpturale jurk van Stéphane Rolland.

Lees ook: Vrouw met hijab op cover tijdschrift Essence

In 2020 kondigde Halima op haar Instagram-account aan te stoppen met modellenwerk. Het model dat naam heeft gemaakt op tijdschriftcovers en in modeshows in de Verenigde Staten en Europa, plaatste een reeks beelden van haar deelname aan verschillende modeshows en klaagde over tijden waarin ze haar overtuigingen moest compromitteren, vooral als het ging om het dragen van de hoofddoek. Ze miste ook de gebedstijden en kreeg zelfs eens een spijkerbroek als hoofddeksel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team