Zoeken

Vogue onder vuur om coverfoto met Malika El Maslouhi

12 oktober 2023 - 22:00 - Cultuur

©

Vogue Frankrijk ligt onder vuur vanwege de keuze van de coverfoto voor het oktobernummer, met daarop het Marokkaans-Italiaanse model Malika El Maslouhi.

De foto toont El Maslouhi, gestyled door Ib Kamara in een volledig zwarte outfit uit de herfstcollectie 2023 van Anthony Vaccarello voor Saint-Laurent. Deze keuze is echter niet goed gevallen bij vele volgers van het tijdschrift. "Dit is geen coverfoto", "Iedereen op dit forum had beter werk kunnen leveren. Wat een verspilling", of nog "Zo teleurstellend. Wat hebben ze met Vogue gedaan?!", zijn enkele van de reacties

Lees ook: Malika El Maslouhi vertelt over "magische reis" naar Marokko

"Dat dit verward kan worden met een Instagram post zegt alles over de huidige doelgroep en de alarmerende staat van de industrie," schreef een volger. "Ik vind het interessant, maar het is niet ’Vogue’ genoeg. Malick heeft het talent om te fotograferen, maar dit had VEEL beter gekund," reageerde een andere lezer. "Het is zo... onopvallend en half af. De coverfoto lijkt niet eens geschikt voor een cover, te ingezoomd en te veel afleiding zoals die willekeurige ballonnen en de deur", concludeert een derde gebruiker.

Lees ook: Malika El-Maslouhi en Imaan Hammam sterren zomercampagne Tory Burch

In december 2019 stond Malika El Maslouhi al op de cover van Vogue Arabia, samen met andere modellen zoals Nora Attal en Hayett McCarthy. Destijds waren er geen kritieken. Het model had haar geluk en trots geuit om Arabische meisjes op het wereldtoneel te vertegenwoordigen. "Ik ben op kleinere schaal een rolmodel geworden voor veel jonge vrouwen die me vertellen hoe trots ze zijn om een Arabisch meisje hen te zien vertegenwoordigen op een wereldpodium," vertelde ze toen aan Vogue Arabia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team