Zoeken

Eerste mannequin met hijab stopt met modellenwerk

29 november 2020 - 00:20 - Wereld

©

Model Halima Aden gaat stoppen met modellenwerk. Ze verloor zichzelf en waar ze voor wil staan, vertelt het eerste model met een hijab dat wereldwijd doorbrak.

Het Amerikaanse model van Somalische afkomst vond dat de modewereld te weinig rekening hield met haar religie. Ze begon andere prioriteiten te stellen bij het werk. Zo ging ze niet meer op tijd bidden en droeg ze een keer een hoofddoek gemaakt van spijkerstof.

De 23-jarige doet de aankondiging op Instagram. Ze vindt dat ze door haar werk haar geloof in de steek laat. Ze geeft toe dat ze fouten heeft gemaakt. Maar de modewereld hield ook te weinig rekening met haar religie, vindt Aden. Zo deden mannen soms haar make-up en droeg ze niet altijd de gepaste kleding. Ze heeft spijt van sommige keuzes.

Aden heeft op de cover gestaan van modetijdschrift Vogue. In Sport Illustred was ze te zien in een boerkini. Het model geeft als voorwaarde nu aan dat ze verder gaat met modellenwerk alleen als haar hoofddoek zichtbaar is en niet wordt weggemoffeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team