Zoeken

Jonge Redouan met machete aangevallen op Antwerpse tram

20 mei 2022 - 11:00 - Wereld

©

De 18-jarige Redouan El Iraki vecht in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis voor zijn leven. Een groepje jongeren viel hem zaterdagavond aan, na een uit de hand gelopen ruzie omdat hij zijn plaats op de tram niet wilde afstaan. Een dader stak hem zeven keer met een machete, waarbij hij ook levensbelangrijke organen raakte, zoals zijn milt en lever.

Afgelopen zaterdagavond nam Redouan El-Iraki rond 21 uur de tram vanop de Meir naar huis. "Onderweg stapte een groepje met drie jongens en een meisje op de tram. Ze wilden per se samenzitten en gingen in discussie met mijn neefje," zegt zijn oom Brahim Ellouzati, aan Het Nieuwsblad. Redouan veranderde later toch nog van plaats, maar getuigen vertellen dat één van de jongens hem achtervolgde. "We weten niet of Redouan iets gezegd heeft, maar blijkbaar haalde die jongen plots een machete boven en haalde hij daarmee uit. Hij stak Redouan tot zeven keer toe", vertelt Brahim.

Op de tram trok iemand aan de noodhendel ter hoogt van het premetrostation Handel. Redouan kroop naar buiten en ging met zijn laatste krachten de trappen op om buiten hulp te vragen. Een vrouw zag hem en bracht hem met haar auto naar het Stuivenbergziekenhuis. "Volgens de dokters was een van die uithalen bijna fataal omdat zowel de maag, darm, milt als de lever geraakt zijn. Zijn instinct heeft hem gered. Volgens de dokters had Redouan enorm veel bloed verloren. Als hij was blijven liggen, had hij het sowieso nooit overleefd," vertelt zijn oom Brahim.

De politie heeft de tram verderop tegengehouden, de resterende passagiers ondervraagd en handtassen doorzocht, maar dat leverde geen spoor naar de dader op. De familie van Redouan wil de politie helpen met de identificatie van de dader. Fatima Ellouzati, de tante van Redouan, plaatste daarom op Facebook een oproep naar getuigen. Ze snapt niet dat de dader nog rondloopt. "Er zijn camera’s op de tram zelf, in het premetrostation en op de tram zelf zat heel veel volk, maar blijkbaar kan niemand de politie verder helpen", zegt ze.

Bladna.nl