Zoeken

Het duistere verhaal van Van Coppernolle, de moordenaar van de kleine Abdeljabbar Dkhissi

27 september 2022 - 18:00 - Wereld

©

De zaak Willy Van Coppernolle, genoemd naar de Belgische man die in maart 1993 de 11-jarige Abdeljabbar Dkhissi in het Franse Remoulins zou hebben ontvoerd en vermoord en acht dagen later twee tieners van 15 en 16 jaar in Narbonne zou hebben verkracht, wordt nog steeds door justitie onderzocht.

Bijna 30 jaar na het misdrijf hebben de onderzoekers de zaak Van Coppernolle en andere zaken waarbij hij betrokken zou zijn geweest nog steeds niet kunnen oplossen. "Als je uit de gevangenis komt, voortdurend van locatie verandert en geobsedeerd bent door het hebben van relaties, ben je zeker een hoofdverdachte voor andere onopgeloste zaken," zei Paola Belotti, een advocaat uit Narbonne die de twee verkrachte tieners in de buurt van Gruissan verdedigde. Het is waarschijnlijk dat de Belgische pedofiel tussen 1993 en 1995 nog andere misdaden heeft gepleegd. Zij beschrijft een "gemeen, spottend, zeer sluw persoon" die "om zijn slachtoffers aan te spreken, zichzelf in een ander daglicht wist te stellen". "Als je naar de persoonlijkheid van deze persoon kijkt, kun je aannemen dat hij eerder andere misdaden heeft gepleegd. Hij is een roofdier tot de tiende macht," voegde ze eraan toe.

Lees ook: Marokko: man opgepakt voor zeker 40 geweldsdelicten tegen vrouwen

"Hij was verschrikkelijk in de politiecel toen hij vertelde dat dit jongetje zich had geprostitueerd en hem om 300 Frank (45 euro) vroeg om sportschoenen te kopen. Hij was een koude, ijzige man die nergens om gaf, ook niet om zijn proces. Je kon zijn blik niet eens benaderen of een gesprek met hem voeren. De verkrachting was zijn leven," zei Elizabeth Alric, advocaat van de familie van de kleine Abdeljabbar, die van Marokkaanse afkomst is. Volgens een van de psychiaters die Willy Van Coppernolle in 1994 onderzocht, "vormen de kenmerken van zijn afwijkingen, zijn toegeving aan zijn driften en impulsen, zijn voorgeschiedenis, de afwezigheid van schuld, lijden, hulp zoeken en de keuze van zijn slachtoffers een aanzienlijk gevaar".

Lees ook: Vermiste Youssef Akantayou verbrand teruggevonden in Frankrijk

Het curriculum vitae van deze geharde crimineel kan tot deze conclusie hebben bijgedragen. Hij werkte onder meer enkele jaren als chauffeur voor een Belgische busmaatschappij die naar verschillende Europese landen reisde, en verbleef ook permanent in Griekenland, Marokko of Tunesië, "misschien zelfs met een omweg naar de Verenigde Staten", zoals Midi Libre meldt. Het is moeilijk voor onderzoekers om deze routes te traceren. Philippe Chardon, die hem verdedigde voor de assisenrechtbank van Valence en Nîmes, herinnert zich: "Van alles wat hij over zijn leven vertelde, kon niets worden geverifieerd. Hij was een man die in een andere wereld leefde en veel verzonnen heeft. Hij beweerde twee keer in het Vreemdelingenlegioen te hebben gediend en daarna te zijn gedeserteerd. Het Vreemdelingenlegioen heeft nooit iets gemeld en we zijn nooit iets te weten gekomen. Het is dus goed mogelijk dat Willy Van Coppernolle andere gruwelijke misdaden heeft gepleegd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team