Zoeken

Het debuut van Mohamed Ihattaren bij Jong Ajax

4 april 2022 - 11:40 - Sport

©

Mohamed Ihattaren heeft zijn debuut gemaakt bij Jong Amsterdam, hij viel een halfuur voor tijd in voor Ar’jany Martha tijdens het duel met NAC in de Keuken Kampioen Divisie. Ihattaren kreeg in de slotfase zelfs nog een grote kans. Het duel eindigde in 0-0.

Jong Ajax-trainer John Heitinga is tevreden over het debuut van Mohamed Ihattaren. "Hij heeft lang niet gevoetbald en ik ben blij voor hem dat hij zijn debuut heeft kunnen maken in dit mooie shirt. Hij staat weer op het veld. Het is een kwestie van afspraken maken met jezelf en je daaraan houden. Dat heet discipline. Het is fijn dat hij deze stap nu heeft kunnen zetten", zegt Heitinga in het AD.

Lees ook: Mohamed Ihattaren aan de slag bij Ajax

Heitinga benadrukt wel dat Ihattaren nog een lange weg heeft af te leggen. "Hij wil uiteindelijk naar Champions League-niveau, dan moet je fit zijn. Mo is er verantwoordelijk voor dat hij niet fit was. En het is nu ook zijn verantwoordelijkheid dat hij de draad gaat oppakken en dat hij afspraken maakt met zichzelf. Dan kun je alleen jezelf de schuld geven. Dat noem je discipline."

Lees ook: Mohamed Ihattaren denkt nog steeds aan Marokkaans elftal

De carrière van Ihattaren startte bij PSV waar hij de nieuwe parel van het Nederlandse voetbal leek te worden, maar zijn loopbaan kwam mede door het overlijden van zijn vader en de moeizame band met Roger Schmidt vast te zitten. Afgelopen zomer vertrok hij naar Italië, maar dat werd geen succes. Ajax heeft hem nu voor anderhalf jaar gehuurd van Juventus met koopoptie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team