Zoeken

Vervanger gevonden voor Jamal Ben Saddik vs Rico Verhoeven

20 januari 2021 - 22:03 - Sport

©

De Belgische Marokkaan Jamal Ben Saddik meldde zich dinsdag af voor het Glory-gevecht tegen Rico Verhoeven omwille van een rugblessure. De wereldkampioen zwaargewicht krijgt nu Hesdy Gerges aangewezen als zijn nieuwe tegenstander voor het titelgevecht op 30 januari.

Verhoeven is al sinds 2014 wereldkampioen zwaargewicht. Hij verdedigde zijn titel ruim een jaar geleden tegen Badr Hari voor de negende keer. Hij was van plan om die voor de tiende keer te verdedigen tegen Ben Saddik, totdat die gisteren afviel door een rugblessure.

Organisator Glory heeft Verhoeven gekoppeld aan Hesdy Gerges voor het evenement van volgende week zaterdag. Maar de organisatie kiest er wel voor om een viermanstoernooi te organiseren zonder titelinleg, schrijft het AD. De winnaar van het gevecht komt dan in actie tegen de winnaar van de clash tussen Levi Rigters en de Marokkaans-Nederlandse Tarik Khbabez.

Verhoeven is teleurgesteld door de annulering van Ben Saddik en stelde zelf de 36-jarige Hesdy Gerges voor als vervanger. "Drie maanden training en dan last-minute dit. Hesdy heeft me bijdehand aangesproken op social media en ik heb met hem nog een rekening te vereffenen in de ring naar aanleiding van de eerdere confrontatie bij de persconferentie na het gevecht tegen Badr Hari." Op de persconferentie riep Gerges toen dat Hari de betere van de twee was, met een woedende reactie van Verhoeven tot gevolg.

De Amsterdammer Gerges liet woensdag op Instagram weten dat hij klaar was voor een confrontatie met Verhoeven. Hij stond in maart 2018 ook tegenover Hari in een prestigegevecht. Hari won toen op punten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team