Zoeken

Belgische Marokkanen zullen vliegtuigticket duurder betalen

15 november 2021 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Door de stijging van de olieprijzen op de wereldmarkt zullen de prijzen van vliegtuigtickets voor reizigers afkomstig uit België die Marokko bezoeken, in de komende weken naar verwachting toenemen.

Meerdere Europese touroperators hebben besloten om hun prijzen voor vliegtickets aan te passen als gevolg van de stijgende brandstofprijzen. Reizigers zullen meer geld moeten uitgeven om vliegtickets te boeken. Libre Eco meldt dat de prijzen met enkele tientallen euro’s zullen toenemen.

Lees ook: Ryanair lanceert nieuwe vluchten naar Marokko aan 9,99 euro

De "brandstoftoeslag" werd begin jaren 2000 ingevoerd. Reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen stellen de prijs van deze toeslag vast op basis van meerdere criteria, waaronder de vliegafstand en het aantal vliegtuigwisselingen.

TUIfly heeft bijvoorbeeld de prijzen van lijnvluchten naar Marokko, Spanje en Turkije reeds verhoogd. Reizigers die een vlucht naar één van deze landen willen boeken, zullen gemiddeld 20 euro meer moeten betalen dan de oorspronkelijke prijs. Voor langere reizen naar bestemmingen zoals de Caraïben of Mexico is de prijsstijging nog belangrijker. De nieuwe prijzen worden vanaf januari 2022 op alle vluchten van de Duitse luchtvaartmaatschappij gehanteerd, inclusief boekingen die reeds werden gemaakt.

Lees ook: Marokko: ook vliegverbod voor België?

"Er zijn nu regelmatig interessante prijzen voor vluchten en georganiseerde reizen, dit om nieuwe klanten aan te trekken. Maar de economische realiteit laat ons uiteraard niet toe om veel grote geschenken te geven, omdat de situatie moeilijk blijft voor luchtvaartmaatschappijen en touroperators," zegt Pierre Fivet, woordvoerder van de Belgische vereniging van touroperators (ABTO). Volgens hem zal de prijsstijging wel "gematigd" blijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team