Zoeken

Sebta blokkeert repatriëring gestrande Marokkanen

19 mei 2020 - 15:20 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben op zondag acht bussen naar Sebta gestuurd om 350 Marokkanen die er sinds de sluiting van de grenzen vastzitten te repatriëren. Maar de Spaanse autoriteiten zouden de repatriëring hebben tegengehouden.

Akhbarona bericht dat tegen alle verwachtingen in, Sebta een einde heeft gemaakt aan de repatriëringen door aan Marokko op het laatste moment een lijst te overhandigen met namen van gestrande Marokkanen die veel verschilde van de eerste lijst die Rabat had ontvangen toen de grenzen werden gesloten.

Volgens het medium was de nieuwe lijst bijna dubbel zolang en hadden de Spaanse autoriteiten er de namen aan toegevoegd van tientallen migranten en minderjarige die alleen in de enclave verblijven.

De Marokkaanse autoriteiten verwachtten de namen en paspoortgegevens van 350 mensen, maar kregen een lijst voorgeschoteld met dubbel zoveel namen. Marokko reageerde kwaad op het gedrag van de autoriteiten in de enclave. Er was eerder namelijk afgesproken dat de terugkeer van migranten en minderjarigen op een latere tijdstip zou worden besproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team