Zoeken

Repatriëring Marokkanen uit Sebta en Melilla stopgezet

21 mei 2020 - 18:40 - Marokko

©

De repatriëring van in Sebta en Melilla gestrande Marokkanen is tijdelijk stopgezet vanwege een geschil over het aantal kandidaten tussen de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten.

Op vrijdag 15 mei was een eerste groep Marokkanen uit de enclaves gerepatrieerd. Slechts drie dagen later werd besloten om de andere geplande repatriëringen te schorsen.

Volgens Marokkaanse diplomatieke bronnen had Marokko de repatriëring georganiseerd van 420 mensen. De autoriteiten in de twee enclaves kwamen echter af met een lijst van 1300 mensen.

Rabat wilde in detail nog 140 mensen uit Melilla repatriëren terwijl de plaatselijke autoriteiten 600 kandidaten op de lijst hebben gezet. Vrijdag werden al 200 Marokkanen uit de enclave teruggehaald. In Sebta zouden nog 280 Marokkanen op hun repatriëring wachten, terwijl de Spaanse autoriteiten het over 700 mensen hebben.

Volgens verschillende bronnen willen de Spaanse autoriteiten van de situatie misbruik maken om ook illegale migranten en minderjarigen die alleen in de enclaves verblijven naar Marokko terug te sturen. De oorspronkelijke overeenkomst heeft het echter enkel over Marokkanen die in Marokko wonen en door de sluiting van de grenzen werden verrast.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team