Zoeken

Helikopters voor onderhoud elektriciteitsmasten in Nador (video)

21 juni 2024 - 18:00 - Marokko

©

Een video die viraal ging op sociale media toont een helikopter in Hassi Berkane, in de provincie Nador, die dichtbij elektriciteitsmasten vliegt. De video heeft veel nieuwsgierigheid gewekt op sociale media.

Volgens mediabronnen is er een contract gesloten tussen de nationale water- en elektriciteitsmaatschappij (ONEE) en een privé-luchtvaartmaatschappij. De helikopter wordt ingezet voor het schoonmaken van hoogspanningsmasten.

Lees ook: Marokko blijft GME-gaspijpleiding onderhouden

In de video is te zien hoe de helikopter een van de masten in de buurt van de gemeente Hassi Berkane nadert en deze besproeit met een vloeibare substantie.

Sommige bronnen geven aan dat de operatie deel uitmaakt van een bredere strategie om stroomonderbrekingen te voorkomen, met name in gebieden die moeilijk bereikbaar zijn met traditionele methodes.

Lees ook: Al Hoceima investeert miljoenen in vernieuwing elektriciteitsnet

De inzet van helikopters voor het reinigen van de masten werd besloten na de opeenhoping van stof en vuil op de isolatoren. Dit kan leiden tot een verminderde isolatiewaarde en een verhoogde kans op grote storingen zoals stroomonderbrekingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team