Zoeken

4000 passagiers met voertuig aan boord van eerste veerboten

21 april 2022 - 11:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Maandag zijn ongeveer 4000 passagiers en 922 voertuigen aan boord gegaan van de eerste veerboten die passagiers en voertuigen van de havens van Algeciras en Tarifa naar Tanger Med vervoeren.

Op deze eerste dag van het vervoer van passagiers met voertuigen naar Tanger Med, werden tien oversteken gepland vanaf de haven van Algeciras en zes retourvaarten vanaf de haven van Tarifa. Deze eerste veerboten vervoerden voornamelijk auto’s, bestelwagens en campers, aldus Europa Sur.

Lees ook: Volledige hervatting bootverkeer Spanje-Marokko

Alleen passagiers met een vast ticket - waarvoor geen inwisseling mogelijk is - en met een inentingsbewijs of een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur, mochten aan boord.

Sinds dinsdag 12 april zijn de verbindingen hersteld voor passagiers zonder voertuig en is het mogelijk in te stappen in collectieve bussen.

Lees ook: Dit zijn de vereisten om via Spanje met de boot naar Marokko te reizen

Het volledige herstel van de zeeverbindingen tussen Spanje en Marokko na meer dan twee jaar grenssluiting, zal ook de organisatie mogelijk maken van operatie Marhaba 2022, de eerste sinds de uitbraak van de pandemie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team