Zoeken

Abdelaziz Bouteflika wilde "beter doen" dan Hassan II moskee in Casablanca

18 april 2019 - 12:40 - Wereld

©

Abdelaziz Bouteflika nam op 2 april ontslag als president van Algerije, een functie die hij 20 jaar lang bekleedde. Tijdens heel zijn termijn droomde hij ervan om een in zijn land een grotere moskee te bouwen dan de Hassan II moskee in Casablanca.

Djamaâ el-Djazaïr of de moskee van Algiers, blijft echter onafgewerkt nu Bouteflika niet meer president is. De witte moskee moest 265 meter hoog worden en ruim 20 hectare beslaan met een uitzonderlijke zicht op de baai van Algiers.

In Algerije bestaat er geen twijfel over het feit dat Bouteflika enkel met de Marokkaanse moskee wilde concurreren. Een droom die hij niet heeft kunnen waarmaken. De Hassan II moskee in Casablanca blijft de grootste moskee in Afrika.

Volgens persagentschap AFP oordelen Algerijnen dat de 1,2 miljard euro die reeds in de nieuwe moskee werden geïnvesteerd voor meer dringende projecten zoals ziekenhuizen gebruikt had kunnen worden. De bouw van de moskee werd aan een Chinese groep toevertrouwd en heeft al drie jaar vertraging opgelopen. Of de moskee zal worden afgewerkt is meer dan onzeker.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team