Zoeken

Man neergeschoten in Antwerpen als wraak voor acties criminele broer

19 augustus 2022 - 15:00 - Wereld

©

In het Antwerpse district Hoboken is dinsdagavond de 27-jarige Abdelhalim L. ernstig gewond geraakt bij een schietpartij aan de Lageweg. Vermoedelijk heeft hij een kogel opgevangen die voor zijn jongere broer bedoeld was, omdat die met geld van andere drugscriminelen naar het buitenland gevlucht zou zijn.

Het nietsvermoedende slachtoffer opende dinsdagavond zijn deur voor een onbekende man die meteen het vuur opende. Zijn buurman vertelt dat Abdelhalim L. een ernstig bloedende wonde aan zijn been had. De buurman bond de wonde zo goed mogelijk af in afwachting van de hulpdiensten. Abdelhalim L. is dinsdagavond in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gebracht voor verder onderzoek. De interne bloedingen werden gestopt, waardoor zijn toestand is verbeterd.

Lees ook: Man doodgeschoten voor woning Marokkaanse drugsfamilie in Antwerpen

De schietpartij wordt gelinkt aan het criminele milieu, maar Abdelhalim staat daar helemaal buiten. Hij werkt hard en combineert twee jobs om de lening voor zijn huis af te betalen. Zijn broers daarentegen zijn wel bekende drugscriminelen. Eén van zijn broers zit momenteel een gevangenisstraf uit en een andere broer zou in Marokko verblijven, schrijft de Gazet van Antwerpen.

Lees ook: Bekende drugscrimineel "De Algerijn" uit Antwerpen in Marokko opgepakt

De kogel die Abdelhalim L. in zijn been kreeg, zou volgens bronnen in het milieu eigenlijk voor zijn broer bestemd zijn. Hij zou een bedrag van 90.000 tot 130.000 euro ontvangen hebben om een uithaling van cocaïne te organiseren, maar is volgens de geruchten met een vriend naar Marokko gevlucht. Daarom zouden de opdrachtgevers zijn onschuldige broer neergeschoten hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team