Zoeken

Harde klap voor hamamliefhebbers in Marokko

23 januari 2024 - 21:00 - Marokko

©

Marokko, dat kampt met een ernstig watertekort, heeft een drastische maatregel genomen: de sluiting van hamams en spas, evenals autowasstations op maandag, dinsdag en woensdag.

Volgens bronnen van Alyaoum24 zullen deze instellingen de rest van de week geopend zijn van 9.00 tot 23.00 uur. "De professionele vereniging van eigenaren van openbare baden heeft ons geïnformeerd over de sluitingsbeslissing, die vanochtend, maandag 22 januari 2024, van kracht is geworden", bevestigt de beheerder van een hamam in Beni Mellal.

Lees ook: Marokko: autoriteiten overwegen sluiting hamams

Deze maatregel is onderdeel van een reeks acties van de autoriteiten om waterverbruik te rationaliseren te midden van een ernstige droogte en waterschaarste. In een circulaire aan gouverneurs en prefecten heeft de minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, opgeroepen tot een regelmatige update van de waterverbruikkaart om indien nodig de waterdruk in bepaalde wijken te reguleren. Hij heeft ook aangedrongen op bewustwordingscampagnes over het belang van waterbesparing in deze periode.

Lees ook: Waarschuwing voor fouten bij registratie baby’s in Marokko

Laftit heeft daarnaast de gouverneurs en prefecten geïnstrueerd om het besproeien van groenvoorzieningen en openbare tuinen, het schoonmaken van wegen en openbare pleinen met water, het meer dan eens per jaar vullen van openbare en privézwembaden en het verbouwen van fruit of groenten die grote hoeveelheden water verbruiken, te verbieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team