Zoeken

Marokko versoepelt sluiting hammams

5 april 2024 - 08:00 - Marokko

©

Goed nieuws voor hammamliefhebbers in Marokko: de sluiting van hammams en autowasstraten is versoepeld. De minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, heeft de gouverneurs en prefecten van het land opgedragen om de beslissing te herzien op basis van de watersituatie in hun regio.

In verschillende regio’s en provincies zijn de openingstijden van hammams en autowasstraten aangepast. Zo zijn in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima de hammams nu elke dag open van 12 uur ’s middags tot 1 uur ’s nachts, en de autowasstraten van 9 uur tot 23 uur.

Lees ook: Hammams in Marokko terug open voor Ramadan

De versoepeling is te danken aan de recente regenval, die de waterschaarste in delen van het koninkrijk heeft verminderd. De maatregel moet ook de getroffen werknemers in de sector helpen, die te lijden hadden onder de sluiting van de hammams drie dagen per week.

Lees ook: Spanje biedt hulp aan Marokko voor organisatie WK 2030

Minister Laftit benadrukte dat de eerdere sluitingen burgers bewust hebben gemaakt van het belang van waterbesparing. De maatregelen hebben "redelijk tevredenstellende" resultaten opgeleverd, aldus Laftit, die erop aandringt dat de inspanningen om water te besparen worden voortgezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team