Zoeken

Hamza mon bb: vonnis bevestigd in hoger beroep

6 januari 2021 - 10:00 - Marokko

©

De uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg in februari in de zaak "Hamza mon BB" blijft ongewijzigd. Het hof van beroep van Marrakech bekrachtigde dezelfde vonnissen tegen de drie beklaagden.

Youtuber Soukaïna Jannah, alias "Glamour", journalist Simo Daher en de eigenaar van een autoverhuurbedrijf, Adnane Saken, moeten nog steeds een gevangenisstraf uitzitten van elk twee jaar en een boete betalen van 10.000 dirham.

Ter herinnering, de drie beklaagden zijn schuldig bevonden aan betrokkenheid bij de zaak "Hamza mon bb", waarbij vertrouwelijke informatie van bekendheden werd gebruikt om ze te chanteren.

De verdachten werden vervolgd voor "deelname aan frauduleuze toegang tot computergegevens", "opzettelijke deelname aan het belemmeren van de werking van het computersysteem door de verstoring ervan en veranderingen in de manier waarop gegevens worden verwerkt", "de verspreiding van beelden en verklaringen van anderen zonder hun toestemming", en "het verspreiden van valse feiten met als doel de privacy van individuen te schaden en hen te belasteren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team