Zoeken

Schietpartij Marrakesh: proces in hoger beroep uitgesteld

25 februari 2021 - 15:20 - Marokko

©

Het proces in hoger beroep tegen de verdachten in de zaak van de schietpartij in café la Crème in Marrakesh is uitgesteld tot 30 maart. Dat heeft de strafkamer van het Hof van Beroep in de rode stad dinsdag beslist.

Het Hof van Beroep heeft deze zaak uitgesteld om de advocaten in staat te stellen de verdediging voor te bereiden en een beëdigd vertaler te vinden, meldt Al Massae.

In totaal stonden 19 personen die betrokken waren bij de vergismoord in café La Crème, terecht voor de rechtbank van eerste aanleg van Marrakech. Van hen werden er 13 onder arrest vervolgd. Enkele verdachten kregen voorwaardelijke gevangenisstraffen van 2 maanden. De straffen liepen op tot 20 jaar gevangenisstraf.

De twee Nederlandse hoofdverdachten, R.M. (26) en G.S. (31 ), zijn ter dood veroordeeld. Op 2 november 2017 pleegden zij de vergismoord op een jonge arts in opleiding van het universitair ziekenhuis van Marrakech. Bij de aanslag vielen één dode en twee gewonden.

De eigenaar van het café was het echt doelwit. Hij is veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf, terwijl zijn broer 8 jaar gevangenisstraf heeft gekregen. De mislukte liquidatie zou door de bende van Ridouan Taghi zijn bevolen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team