Zoeken

Dounia Batma: vonnis in beroep op 20 januari verwacht

9 januari 2021 - 21:20 - Cultuur

©

De pleidooien gingen woensdag opnieuw verder in Marrakech tijdens het proces tegen Dounia Batma, haar zus Ibtissam, styliste Aicha Ayach en Sophia Chakiri. De Hamza mon BB-zaak zal zijn einde kennen op 20 januari.

Aan het einde van de vijf uur durende hoorzitting, meldde de advocaat van Sophia Chakiri, die in eerste aanleg tot 10 maanden gevangenisstraf was veroordeeld, dat het vonnis van het proces in beroep na 20 januari zal worden uitgesproken.

Op 30 juli werden de beklaagden schuldig bevonden aan de feiten waarvoor ze vervolgd werden. Er volgde een veroordeling tot gevangenisstraffen. De verdachten werden naar de Oudaya-gevangenis in Marrakech gebracht, met uitzondering van Dounia Batma die in een staat van vrijheid vervolgd werd. De zangeres was ook vrijgesteld van het bijwonen van de hoorzittingen omdat ze zwanger was.

De beklaagden werden elk voor een eigen aandeel vervolgd in de Hamza mon bb-zaak, wegens "deelname aan frauduleuze toegang tot computergegevens", "opzettelijke deelname aan het belemmeren van de werking van het computersysteem door de verstoring ervan en veranderingen in de manier waarop gegevens worden verwerkt", "de verspreiding van beelden en verklaringen van anderen zonder hun toestemming", en "het verspreiden van ongegronde feiten met als doel de persoonlijke levenssfeer van individuen te schaden en laster".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team