Zoeken

Dounia Batma tot jaar celstraf veroordeeld

29 januari 2021 - 10:40 - Cultuur

©

Dounia Batma is in beroep tot één jaar gevangenisstraf veroordeeld voor haar betrokkenheid bij de zaak "Hamza mon bb". De Marokkaanse zangeres was in eerste aanleg tot 8 maanden celstraf veroordeeld.

Het hof van beroep in Marrakech oordeelde bewezen dat de zangeres betrokken was bij het chantage schandaal en besloot haar strenger te straffen dan in eerste aanleg.

Ibtissam Batma, de zus van de zangeres, en Sophia Choukri zagen de straffen die tegen hen in eerste aanleg waren uitgesproken, bevestigd. Ibtissam werd tot één jaar gevangenisstraf veroordeeld en Sophia tot 10 maanden.

In hoger beroep werd de straf van Aicha Ayach, vierde verdachte in deze zaak, verlaagd van 18 naar 6 maanden gevangenisstraf.

De vier verdachten werden vervolgd voor "deelname aan frauduleuze toegang tot computergegevens", "opzettelijke deelname aan het belemmeren van de werking van het computersysteem door de verstoring ervan en veranderingen in de manier waarop gegevens worden verwerkt", "de verspreiding van beelden en verklaringen van anderen zonder hun toestemming", en "het verspreiden van valse feiten met als doel de privacy van individuen te schaden en hen te belasteren".

Bladna.nl