Zoeken

"Hamas Tacos": halal restaurant ontsnapt nipt aan sluiting

20 oktober 2023 - 21:00 - Wereld

©

Terwijl het conlict tussen Israël en Hamas blijft escaleren, heeft een ontbrekende letter bijna geleid tot de sluiting van een halal fastfoodrestaurant in het Franse Valence.

De ontbrekende "C" zorgde ervoor dat voorbijgangers "Hamas Tacos" lazen in plaats van "Chamas Tacos", de echte naam van een halal fastfoodrestaurant gevestigd in Valence. Meerdere mensen deden hiervan melding bij de autoriteiten.

Lees ook: Bayern München maakt einde aan controverse rond Noussair Mazraoui

De eigenaar van het fastfoodrestaurant had nooit gedacht dat de "C", die al maanden niet meer werkt, hem schade zou kunnen berokkenen. Woensdag kwam de gemeentepolitie naar het restaurant om hem te ontmoeten en hem op te dragen het defecte lichtbord uit te schakelen. Anders zou zijn restaurant worden gesloten. De eigenaar deed wat hem werd gevraagd.

Lees ook: Anti-Palestijnse haat escaleert: jong kind vermoord in Chicago

"Dit verhaal is zeer ernstig, het gaat te ver. De C is maanden geleden kapot gegaan. We hebben een offerte gevraagd om de hele gevel in de komende maanden te renoveren. Ik wist tot nu toe niet dat Hamas een terroristische organisatie was. Het is een trieste samenloop van omstandigheden, puur toeval. Wij doen aan handel, niet aan politiek," vertelt de manager aan France Bleu. "De correlatie is nooit in me opgekomen. Noch ik, noch mijn medewerkers zagen hierin enige vorm van claim," voegt hij eraan toe. "Chamas Tacos is nu een grote franchise, geen kleine buurt-snackbar." Chamas Tacos heeft ongeveer zestig verkooppunten in Frankrijk en België.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team