Zoeken

Hakim Ziyech onzeker voor wedstrijden Marokko

11 oktober 2023 - 17:00 - Sport

©

Hakim Ziyech heeft ondanks een lichte voetblessure de training op maandag met het Marokkaans elftal hervat. Het is echter nog niet zeker dat de Marokkaanse international in staat zal zijn om op 14 oktober met Marokko tegen Ivoorkust te spelen.

Ziyech trainde maandag in het Mohammed VI Complex in Salé in aanloop naar de komende wedstrijden van het Marokkaans elftal. De Atlas Leeuwen zullen Ivoorkust, gastland van de Afrika Cup die plaatsvindt van 13 januari tot 11 februari 2024, ontmoeten in een vriendschappelijke wedstrijd in Abidjan op zaterdag 14 oktober (18:00 Marokkaanse tijd) en vervolgens tegen Liberia op dinsdag 17 oktober in het Grote stadion van Agadir in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup.

Lees ook: Nieuwe tegenvaller voor Hakim Ziyech

De aanvaller raakte op 23 september geblesseerd tijdens een wedstrijd tussen zijn club Galatasaray en İstanbul Başakşehir. Ziyech heeft nog steeds "een lichte pijn in de voet. We willen geen risico’s nemen. Deze spelers zijn niet gewend aan opeenvolgende wedstrijden. Ze hebben al een tijdje niet gespeeld. Na 3 wedstrijden had hij pijn", legde zijn coach, Okan Buruk, uit. Hij koos er als gevolg voor om Ziyech niet op te stellen voor de komende clubwedstrijden.

Lees ook: Hakim Ziyech maakt comeback

Of Walid Regragui het tegenovergestelde zal doen staat nog niet vast. Voordat de 30-jarige aanvaller wordt opgesteld, moet de bondscoach zeker zijn dat hij fit is. Het medisch team van de Marokkaanse selectie zal Ziyech onderzoeken en een rapport opstellen over zijn conditie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team