Zoeken

Hakim Ziyech spreekt over conflict met bondscoach Marokko

10 november 2021 - 11:20 - Sport

©

Hakim Ziyech heeft in het sportprogramma Tiki Taka Touzani van Soufiane Touzani gesproken over zijn conflict met Vahid Halilhodzic en het feit dat hij niet werd opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijden van Marokko.

De Frans Bosnische bondscoach beschuldigt Ziyech van onprofessioneel gedrag. De Marokkaanse international ontkent dat. "Ik heb me nooit onprofessioneel of onacceptabel gedragen. Ook ben ik niet te laat bij trainingen geweest of heb ik geweigerd te spelen. En het klopt ook niet dat ik mezelf boven de groep heb gesteld. Ik behandel iedere speler met respect. Iedereen die mij kent en die met mij gewerkt heeft, die weet dat," zegt Ziyech.

Lees ook: Thomas Tuchel verdedigt Hakim Ziyech

Vahid Halilhodzic had begin september, tijdens een persconferentie in aanloop van de kwalificatiewedstrijden tegen Guinee en Soedan, harde uitspraken gemaakt over Ziyech. Volgens hem gedraagt de Chelsea-aanvaller zich niet als een leider. "Hij komt vaak te laat en houdt niet van werken. Het nationale team moet het belangrijkst zijn en boven alles staan. Niemand mag het nationale team gijzelen. Dit is de eerste keer in mijn leven als coach, dat ik gedrag zie dat me teleurstelt. Hij wilde niet deelnemen aan een vriendschappelijke wedstrijd toen hij fit was. Hij heeft medische tests ondergaan en hij was fit om te spelen, dat is onaanvaardbaar voor het team," zei de coach toen.

Lees ook: Hervé Renard vol lof over Ziyech, Hakimi en En-Nesyri

Ziyech weet dat de kans dat hij zich met Halilhodzic verzoent, erg klein is. "Hij heeft zijn visie en ik heb de mijne. Het is wat het is nu. Ik weet wat er is gebeurd en dat is voor mij het allerbelangrijkste.", aldus de topvoetballer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team