Zoeken

Hakim Ziyech genoemd bij Atletico Madrid

8 maart 2021 - 10:00 - Sport

©

Na een paar weken op de bank, is de Marokkaanse international Hakim Ziyech weer helemaal de oude. De 27-jarige speler kreeg twee maal achter elkaar een plaats in de basisopstelling van Thomas Tuchel voor de wedstrijden van Chelsea tegen Manchester United op zondag 28 februari en Liverpool op donderdag 4 maart.

Thomas Tuchel heeft toegegeven aan de vele vragen die het opzijzetten van de Marokkaanse speler opriep. Ziyech werd wel vaak gevraagd tijdens de periode van Frank Lampard. De huidige coach van Chelsea verklaarde dit door te zeggen dat de speler tijd nodig zou hebben om de realiteit en subtiliteit van de Engelse competitie onder de knie te krijgen.

Hakim Ziyech stond zondag in de basisopstelling voor de wedstrijd tegen Manchester United, maar hij wist er zijn stempel niet op te drukken. Dus kreeg hij een nieuwe kans om het verschil te maken tegen Liverpool. Helaas was de Atlas Leeuw niet in staat om een prestatie neer te zetten die deze naam waardig was. Ziyech kwam in 65 minuten tot slechts 20 balcontacten. Halverwege de tweede helft werd hij vervangen door Christian Pulisic. Daarmee was de middenvelder vóór zijn wissel de speler van de Londense club met de minste balcontacten.

Hakim Ziyech zou ervoor kunnen kiezen zijn geluk elders te beproeven, vooral nu Atletico Madrid belangstelling heeft getoond. Volgens de Spaanse pers zou de tweede club van de hoofdstad klaar zijn om Ziyech tijdens de zomerstop aan te werven. De Marokkaanse international kwam van Ajax Amsterdam naar Chelsea voor een vijfjarig contract. Tijdens de vier jaar dat hij bij Ajax was, scoorde de hij 48 doelpunten en 82 assists in 165 wedstrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team