Zoeken

Hakim overleden na in Schelde te zijn geduwd in Gent

19 juli 2022 - 17:00 - Wereld

©

Hakim M. (53), werd zondag dood aangetroffen in de Schelde in Gent. Drie Nederlanders worden verdacht van betrokkenheid bij zijn dood. Twee van hen zouden Hakim in het water hebben gegooid, waarna hij niet meer bovenkwam.

In het centrum van Gent is zondagochtend het lichaam van de 53-jarige Hakim M. (53) uit een aftakking van de Schelde gehaald. Uit camerabeelden blijkt dat het slachtoffer door twee mannen in het water is gegooid. Volgens verschillende Belgische media zouden de daders afkomstig zijn uit Nederland.

Lees ook: Vermiste Marokkaanse tiener dood teruggevonden in Italië

Op de camerabeelden lijkt het er op dat het om een groep vrienden gaat die wat stoeien bij het water. Bij de brug pakken twee mannen Hakim vast bij armen en voeten en gooien hem over de reling. Toen M. niet meer boven water kwam, zetten ze het op een lopen. Twee van hen renden richting het centrum en een derde stapte volgens getuigen in een auto met een Nederlands kenteken.

Lees ook: Tienermeisje, kind en twee mannen verdronken in Marokko

De hulpdiensten probeerden Hakim tevergeefs te reanimeren. De Gentenaar kon niet zwemmen en overleed ter plekke. Hij laat twee kinderen na.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team