Zoeken

Sevilla Fashion Outlet breidt uit voor Marokkaanse klanten

16 mei 2022 - 15:00 - Wereld

©

Via Outlets, een Nederlandse eigenaar en exploitant van outletcentra, gaat 17,5 miljoen euro investeren in de uitbreiding van zijn winkelcentrum in het Spaanse Sevilla. Het shoppingcentrum ligt vlakbij de luchthaven en is zeer populair bij Marokkanen.

Via Outlets is van plan het outlet centrum van Sevilla om te vormen tot de "meest opwindende premium winkelruimte in Andalusië", aldus David Kervyn, commercieel directeur van Via Outlets in Spanje. De uitbreiding zal een nieuw gezicht geven aan het huidige winkelgebied, met de komst van 17 nieuwe nationale en internationale ondernemers. Het project is ontworpen door L35 Architecture en heeft tot doel de capaciteit van het centrum met zo’n 20% te vergroten, zodat het uiteindelijk plaats zal bieden aan 80 winkels op een totale oppervlakte van 18.396,6 vierkante meter.

Lees ook: Nieuwe outlet bij Tetouan frontale aanval tegen Sebta

Het project wordt voltooid in het laatste kwartaal van 2023, zal 150 rechtstreekse arbeidsplaatsen opleveren en bijdragen aan de heropleving van de regionale economie, verzekert Kervyn. Via Outlet exploiteert ook een winkelcentrum in Mallorca in Spanje en twee andere in Portugal, in Porto en Lissabon. In totaal is de groep aanwezig in negen landen met 11 centra en meer dan 1100 winkels.

Sevilla is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een mondaine stedelijke bestemming, benadrukken de managers van de groep, die ervan overtuigd zijn dat zij de juiste keuze hebben gemaakt met Sevilla, "waarvan de toeristenaantallen stijgen dankzij betere luchtverbindingen". In 2019 boekte Via Outlets zijn beste jaar in termen van wereldwijde omzet en bezoekersaantallen, met meer dan 1,160 miljard euro en een groei van bijna 9% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Lees ook: Mango keert terug naar Marokko

Het winkelcentrum van Sevilla heeft in 2019 ruim 2 miljoen bezoekers bereikt. "Onze prognose is positief, aangezien we gelijkaardige stromen verwachten als die van 2019", legt de commercieel directeur uit, erop wijzend dat Marokkaanse klanten vóór de pandemie sterk hebben bijgedragen aan dit resultaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team