Zoeken

80.000 zitplaatsen en overdekt, nieuwe doelstelling grote stadion Tanger

2 februari 2023 - 08:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) overweegt een nieuwe uitbreiding van het grote stadion in Tanger. Het project wordt nog bestudeerd en heeft tot doel de capaciteit te verhogen tot 80.000 zitplaatsen en de faciliteit te voorzien van een dak.

Aanvankelijk had het stadion in Tanger een capaciteit van 45.000 zitplaatsen, maar die is onlangs verhoogd tot 65.000 zitplaatsen. De werkzaamheden werden versneld uitgevoerd om het stadion in staat te stellen het WK voor Clubs te hosten, dat op woensdag 1 februari in Marokko van start is gegaan. De infrastructuur werd goedgekeurd door de FIFA.

Lees ook: Grote stadion Tanger klaar voor Mundialito

Abdelmalek Abroun, bestuurslid van de FRMF belast met de infrastructuur, verklaarde in een gesprek op Medi1Tv dat het stadion opnieuw zal worden uitgebreid. Deze keer om de capaciteit te verhogen tot 80.000 plaatsen, in het vooruitzicht van de organisatie van het Afrikaans kampioenschap voetbal 2025, waarvoor Marokko zich kandidaat heeft gesteld.

Lees ook: WK voor clubs in Marokko: tickets binnen 24 uur uitverkocht

Naast de uitbreiding omvat het bestudeerde project ook de overkapping ervan, aldus Abroun. Hij voegde eraan toe dat de atletiekbaan zal worden verwijderd en benoemde ook het bouwproject van het grote stadion van Casablanca, zonder details te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team