Zoeken

Grote protestactie boeren Nador (foto’s)

7 juli 2024 - 18:00 - Marokko

©

Boeren uit verschillende gemeenschappen in de regio Nador hebben zaterdag geprotesteerd en een waarschuwingsstaking gehouden in het centrum van de gemeente Bni Oukil. Ze eisen irrigatiewater voor hun landbouwgewassen.

Aan het protest deden boeren mee uit de gemeenschappen Tiztoutine, Zaio, Oulad Settout en Bouarg, naast boeren uit Bni Oukil zelf. De demonstranten scandeerden leuzen tegen de verantwoordelijken van het regionale landbouwinvesteringsbureau Moulouya-Berkane en het waterschap van Moulouya, de twee instanties die verantwoordelijk zijn voor het irrigatiewater uit de dammen.

Lees ook: Nador: miljoenen liters gezuiverd water in meer gedumpt

De landbouwers riepen de verantwoordelijken van de regio en de provincie op om hun probleem op te lossen, dat dit jaar ongekend ernstig is geworden. De boeren benadrukten dat het gebrek aan irrigatiewater dit jaar gepaard gaat met extreem hoge landbouwkosten, waardoor hun enige bron van inkomsten wordt bedreigd.

De boeren dreigen met verdere escalatie van hun protesten in de komende dagen als het probleem aanhoudt en hun eisen, die ze als rechtvaardig en legitiem beschouwen om hun gewassen te redden, worden genegeerd.

Lees ook: Marokko plant tweede mega ontziltingsfabriek in Nador

Deze protestactie in Nador komt enkele dagen nadat boeren in Zaio, een protestmars met tractoren hielden tegen het gebrek aan irrigatiewater te midden van de langdurige droogte in het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team