Zoeken

Een van de grootste banken in Marokko verkocht

9 maart 2024 - 07:00 - Economie

©

De Franse bankengroep Société Générale is in vergevorderde onderhandelingen met Saham Finances, de holding van de Marokkaanse miljardair Moulay Hafid Elalamy, over de verkoop van 57% van de aandelen van Société Générale du Maroc.

De overnameprijs zou 8 miljard dirham bedragen volgens Les Inspirations Éco. Beide partijen hebben nog niet officieel gereageerd op de geruchten, maar volgens ingewijden zijn de onderhandelingen "ver gevorderd".

Lees ook: Bank Of Africa komt met nieuwe aanbod voor wereld-Marokkanen

De verkoop past in de strategie van Société Générale om zich te ontdoen van niet-strategische activiteiten. De Franse bankengroep wil zich meer focussen op zijn kernmarkten in Europa en Azië. In mei 2023 werd de directie van Société Générale Maroc vervangen, wat de geruchten over een mogelijke verkoop verder aanwakkerde.

Société Générale du Maroc is de vierde bank van Marokko en de 22e in Afrika, met een balanstotaal van meer dan 121 miljard dirham. De bank heeft een relatief klein aandeel in de totale omzet van Société Générale.

Lees ook: Bank Al-Maghrib onder druk om Amazigh op bankbiljetten te integreren

De overname door Saham Finances zou een belangrijke stap zijn voor de Marokkaanse holding, die al actief is in de verzekeringssector, de financiële sector en de detailhandel. Met de overname van Société Générale du Maroc zou Saham Finances een van de grootste banken van Marokko in handen krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team