Zoeken

Ex-minister van Industrie Moulay Hafid Elalamy in tranen (video)

10 oktober 2021 - 12:40 - Marokko

©

Moulay Hafid Elalamy, vertrekkende minister van Industrie en Handel, is vrijdag in tranen uitgebarsten tijdens de overdrachtsceremonie tussen hem en de nieuwe ministers van Industrie, Handel, Economische Inclusie, Energietransitie, Digitale en Administratieve Hervorming.

De machtsverdrachtsceremonie werd gekenmerkt door de tranen van Moulay Hafid Elalamy, die sinds 2013 het ministerie van Industrie en Handel leidde. Hij feliciteerde de vier nieuwe ministers die nu zijn afdeling zullen leiden.

Lees ook: Marokkaanse multimiljonair minister brengt callcenterbedrijf naar Damrak

De nieuwe ministers zijn Ryad Mezzour, minister van Industrie en Handel, Younes Sekkouri, minister van Economische Inclusie, Kleine Bedrijven, Werkgelegenheid en Vaardigheden, Leila Benali, minister van Energietransitie en duurzame ontwikkeling en Ghita Mezzour, onderminister van digitale transitie en bestuurlijke hervorming.

Lees ook: Dit zijn de zes meest invloedrijke Marokkanen

Volgens Moulay Hafid Elalamy heeft Koning Mohammed VI "een regering van zeer hoog niveau benoemd met een homogene meerderheid en ministers van zeer hoog kaliber". "We rekenen heel veel op dit jonge team om hun afdelingen vooruit te helpen en de goede dynamiek van het ministerie voort te zetten", aldus MHE met veel emotie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team