Zoeken

Chefchaouen bij 15 kleurrijkste steden ter wereld

22 oktober 2022 - 21:00 - Wereld

©

Volgens een onderzoek van het Britse digitaal platform Uswitch, is Chefchaouen één van de 15 meest kleurrijke en fascinerende steden ter wereld.

De Marokkaanse "Blauwe Stad" is gelegen in de regio Tanger-Tetouan en staat op de twaalfde plaats in de ranking van Uswitch. De blauw geschilderde gebouwen in Chefchaouen boeien de bezoekers en vormen een unieke toeristische attractie. Sommige toeristen oordelen dat de stad aanvoelt al een hoekje van Griekenland. Het is een ideale bestemming voor een aangename en onvergetelijke tijd.

Lees ook: Chefchaouen in top 20 beste bestemmingen in 2022

Uswitch keek naar kleurenpaletten, wereldwijde zoekvolumes en de plaatsen met de meeste Instagram hashtags, om een lijst samen te stellen van de meest kleurrijke bestemmingen ter wereld. "Chefchaouen in Marokko is een andere bestemming om aan de lijst toe te voegen als je op zoek bent naar ’Instagrammable’ content die azuurblauwe tinten toevoegt aan je feed. De prachtige stad, die bekend staat om zijn azuurblauwe gebouwen, heeft een palet van zes kleuren, waaronder vier verschillende tinten blauw," aldus het digitale platform.

Lees ook: Chefchaouen en Marrakesh bij 50 mooiste bestemmingen ter wereld

De regio Cinque Terre in Italië staat bovenaan de lijst en is met zijn felgekleurde huizen één van de populairste bestemmingen voor toeristen. Op de tweede plaats komt de stad Kampung Pelangi op het Indonesische eiland Java, met regenboogkleurige huizen en straten. De stad Guatape in Colombia staat op de derde plaats en wordt gevolgd door La Boca in Argentinië. Nyhavn in Denemarken sluit de top vijf van de ranking af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team