Zoeken

Marrakech: riad van 4 miljoen dollar

4 september 2023 - 11:00 - Marokko

©

In Marrakech is een uitzonderlijke riad te koop gezet voor 3,7 miljoen euro, of bijna 4 miljoen dollar. Riad Haldimann beslaat 2000 m2.

In het hartje van Marrakech trekt een riad de aandacht. Het gaat om Riad Haldimann, die historische architectuur combineert met modern comfort, een gedurfde stijl en hedendaagse kunstwerken. Axel de Sambucy, van Morocco Sotheby’s International Realty, is belast met de verkoop ervan voor 3,7 miljoen euro.

Lees ook: Droom riads: Richard Branson combineert luxe en Marokkaans ambacht

Gebouwd op een oppervlakte van bijna 2000 m2, beschikt de riad over 15 kamers met airconditioning en 15 moderne badkamers. Met weinig externe decoratie of ramen ademt de riad rust en kalmte uit. Het interieur is daarentegen rijkelijk versierd.

Op de bovenste verdiepingen zijn de kleurrijke slaapkamers bekleed met weelderige stoffen en glamoureuze verlichting; de ene in pruim, de andere in mosterd en de derde in saffier, meldt Robb Report. De luxueuze badkamers zijn gedecoreerd met felgekleurde zellige tegels. Een van de badkamers heeft met de hand gepleisterde mandarijnkleurige muren en grote tegels van grijs marmer.

Lees ook: Verenigde Staten: huis omgetoverd tot exclusieve Marokkaanse riad

Riad Haldimann kan dienen als een pension, een soort charmehotel met privékamers en gedeelde gemeenschappelijke ruimtes. Het kan ook worden gebruikt als een ruim familiehuis voor fulltime bewoning of als een vakantieverblijf dat gemakkelijk een twintigtal gasten kan ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team